Wat is internetsparen?

internetsparen
internetsparen

internetsparen

Wat is internetsparen?

Om te kunnen spreken over internetsparen moet er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Zo moet u bij internetsparen op ieder ogenblik over uw gespaarde geld kunnen beschikken zonder dat dit de hoogte van de rentevergoeding beïnvloedt. Daarnaast moet u zonder kosten spaargeld kunnen storten en ook kosteloos weer kunnen opnemen op een later ogenblik. Tot slot is het logisch dat u bij internetsparen de spaarrekening via het internet volledig kan beheren.

De hierboven beschreven voorwaarden lijken misschien heel logisch voor u maar toch worden er vandaag de dag nog een heel aantal rekeningen aangeboden worden waarbij er bijkomende beperkende voorwaarden gelden. Zo zijn er aanbieders die spreken over internetspaarrekeningen maar wél allerlei beperkende voorwaarden koppelen aan zo’n rekening. Vaak kan u niet op elk moment kosteloos over uw spaarcenten beschikken of kan de rente dalen indien u minder dan een bepaald saldo op uw rekening heeft staan. Dergelijke rekeningen nemen we voor alle duidelijkheid bewust niet in aanmerking op onze website.

Meestal hogere spaarrente bij internetsparen

Zoals u zal merken zijn de spaarrentes op internetspaarrekeningen in verhouding hoger dan deze op ‘gewone’ spaarrekeningen. Dit is echter volstrekt logisch aangezien de spaarder alle transacties via de computer afhandelt. De banken besparen veel kosten en werk door het ontbreken van overschrijvingsformulieren, bankafschriften, enzovoorts. Het internetsparen is bijgevolg enerzijds een kostenbeperkende maatregel voor de banken en anderzijds krijgt de spaarder een hogere rente dan op de traditionele spaarrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *