Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is zeer geschikt wanneer u geld nodig heeft voor de aanschaf voor bijvoorbeeld de aanschaf van een boot, caravan of apparatuur in uw huis. Als u een persoonlijke lening afsluit kunt u zelf de looptijd van de lening bepalen, meestal variërend van 12 to 72 maanden.

Belangrijk is dat u vooraf bedenkt hoe lang u ongeveer met het aangeschafte product wilt doen, voordat deze weer aan vervanging toe is. Sluit u bijvoorbeeld een lening af voor de aanschaf van een auto en verwacht u 5 jaar met deze auto te doen, dan is het verstandiger om ook een lening af te sluiten met een maximale looptijd van 5 jaar. Op deze manier zit u niet meer met een restschuld op het moment dat u een nieuwe auto gaat aanschaffen.

Een persoonlijke lening gaat u aan voor een vaste periode en tegen een vast rentepercentage. Met een persoonlijke lening is de schuld volledig ingelost na afloop van de looptijd en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan door verhoogde rentes. Vaak is het mogelijk om boetevrij vervroegd af te lossen, zodat u eerder van uw schuld af bent. Let hier goed op bij het afsluiten van een lening.

Voordelen van een persoonlijke lening

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is de zekerheid die deze leenvorm biedt. U gaat een lening aan voor een vaste periode, tegen een vaste rente. Geen vervelende verrassingen dus.

Nadelen van een persoonlijke lening

Omdat de rente vast staat zal de rente over het algemeen ook wat hoger zijn. Daarnaast kunt u, in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, niet opnieuw geld opnemen binnen de kredietruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *