Minilening

minileningBij het afsluiten van een minilening leent u, zoals het woord al zegt, voor korte tijd een klein bedrag. Meestal gaat het hier om bedragen vanaf €100 tot maximaal €700. De looptijd van deze leningen is meestal 15 of 30 dagen. Een minilening is dus een lening van een klein bedrag met een kort looptijd.

Voordelen van de minilening

Dit type lening is dus alleen nuttig als u voor een korte periode enkele honderden euro’s nodig heeft. Andere voordelen van dit type krediet zijn dat de lening snel geregeld kan worden (over het algemeen binnen 1 werkdag) en dat er geen controle bij het BKR wordt gedaan. Door de looptijd van de lening en het lagere bedrag is een BKR controle niet nodig.

Nadelen van een minilening

Een groot nadeel van dit type lening zijn de hoge kosten die er aan verbonden zijn. In veel gevallen betaalt u 20% of meer aan rente in één maand! Ter vergelijking, bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet bij een “normale” bank betaalt u vaak nog geen 10% rente per jaar. Daarnaast worden er direct extra kosten in rekening gebracht als niet op tijd betaalt.

Maak dus alleen gebruik van een minilening als u echt voor korte tijd enkele honderden euro’s nodig heeft en u zeker weet dat u op korte termijn genoeg geld hebt om de lening weer terug te betalen.

Verbod op minileningen

Door nieuwe wetten is er al meerdere keren geprobeerd de minilening uit te bannen in Nederland. Tot op heden hebben aanbieders telkens weer mazen in de wet gevonden om toch door te gaan. In de meeste gevallen is de rente die in rekening gebracht wordt binnen de wettelijke kaders. Bij het afsluiten van een lening dien je nu echter te betalen voor een zogenaamde garantstelling. Het resultaat is hetzelfde: je betaalt relatief veel voor een kleine lening met een korte looptijd.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *