Lening vervroegd aflossen

Wanneer u daar financieel de ruimte voor heeft is extra inlossen of zelfs volledig aflossen van uw lening wellicht een goed idee. Hoe eerder u namelijk uw lening heeft afgelost, des te minder rente zult u betalen.

Recht op vervroegd aflossen

Indien u een persoonlijke lening heeft afgesloten tot €40.000 heeft u wettelijk het recht om vervroegd af te lossen. Hier kunnen echter wel kosten aan verbonden zijn. De hoogte van deze kosten bepaald per kredietverstrekker. Bij veel instellingen kunt u kosteloos vervroegd aflossen, maar bij anderen kunnen deze kosten behoorlijk hoog oplopen. Bij een lening van meer €40.000 bepaalt de kredietovereenkomst of vervroegd aflossen is toegestaan, of niet.

Voordelen van vervroegd aflossen

In alle gevallen is het verstandig dat u voor het afsluiten van een krediet nagaat of vervroegd inlossen wordt toegestaan en wat de eventuele kosten hiervan zijn. Dit kan u namelijk uiteindelijk veel geld schelen. Het grote voordeel van het vervroegd aflossen van een lening is beperking van de kosten. De rente die u betaald op een lening zal in vrijwel alle gevallen hoger zijn dan de rente die u ontvangt over uw geld dat u op de heeft staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *