Creditcard

credit card
credit card

credit cardHet kan nooit kwaad om minimaal één creditcard te hebben. Geen enkel betaalmiddel wordt op zoveel plaatsen geaccepteerd als een creditcard van bijvoorbeeld American Express of Visa. Zeker als u regelmatig op reis gaat of inkopen via internet doet zal uw creditcard u vaak goed van pas komen.

Met een creditcard kunt u veilig betalen en heeft u altijd wat extra bestedingsruimte. Bovendien zijn uw aankopen vaak direct voor een bepaalde periode verzekerd als u betaalt met een creditcard. Een credit card is tegenwoordig ook vaak onmisbaar als u vaker aankopen doet bij webshops buiten Nederland. Een credit card is dan vaak de enige betaaloptie.

In de meeste gevallen wordt het openstaande bedrag op uw kaart een maand later van uw bankrekening afgeschreven. Een creditcardmaatschappij brengt indien u binnen een maand betaald geen rente in rekening. Hun verdiensten bestaan uit de transactiekosten. Bovendien betaalt u meestal een klein, jaarlijks bedrag voor uw kaart.

Voordelen van een credit card

Met een credit card kunt u bijna overal ter wereld betalen, zonder dat u contant geld op zak hoeft te hebben. Een credit card is dan ook erg handig als u vaak op reis gaat. Daarnaast zijn uw aankopen met de kaart ook voor een bepaalde periode verzekerd.

Nadelen van een credit card

De rente die u betaald is over het algemeen vrij hoog. Daarnaast worden er ook vaak transactiekosten berekend. Tot slot maakt een credit card het erg gemakkelijk om geld uit te geven dat u eigenlijk niet heeft. Kijk hiermee uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *