Geld lenen

geld lenen

geld lenen

Het kan altijd gebeuren dat u een uitgave moet doen, terwijl u daar even niet de financiële ruimte voor heeft. Op de televisie ziet u dagelijks de reclames voorbij komen die telkens benadrukken hoe makkelijk het is om een lening af te sluiten. En inderdaad, geld lenen is vaak gemakkelijk en snel geregeld.

De vraag is echter of u dit wel zo snel wilt regelen. Het is zeker verstandig om goed na te denken over wat voor uw situatie het beste is. De beste keuze is afhankelijk van het bestedingsdoel (waar u het geleende geld aan uit wilt geven), wat u per maand kan missen om de lening af te betalen en, ook zeker niet onbelangrijk, hoe lang u maximaal aan de lening vast wilt zitten.

Hieronder vindt u een kort overzicht van verschillende soorten leningen:

Geld lenen zonder teveel rente te betalen

Let bij het afsluiten van een financiering altijd goed op eventuele bijkomende kosten en het rentepercentage. Maakt u gebruik van uitgestelde betaling bij een aankoop, dan betaalt u vaak een zeer forse rente, vaak wel 18%. Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet betaalt u al snel 10% minder rente. Dit kan u honderden of bij een hogere lening soms wel duizenden euro’s per jaar schelen! Geld lenen is geen schande, miljoenen Nederlanders hebben een lening. Bedenk echter wel welk type lening voor uw situatie het beste is. Een overhaaste beslissing kan u veel geld kosten.

Welk soort lening is het beste voor mij?

Als u geld leent bij een bank heeft u meestal de keuze tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Als u geld nodig heeft voor een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een auto is een persoonlijke lening meestal de beste keuze. Bij een persoonlijke lening liggen zowel de looptijd als de rente vast. Stem de looptijd van de lening af op de verwachte levensduur van het product waarvoor u geld leent. In het geval van een auto; verwacht u vijf jaar in de auto te willen rijden, zorg dan dat de looptijd van de lening ook maximaal 5 jaar is, zodat de lening volledig is afgelost op het moment dat u aan een nieuwe auto toe bent.

Heeft u meer behoefte aan simpelweg wat extra bestedingsruimte, dan is een doorlopend krediet geschikter. Bij een doorlopend krediet kunt u tot aan de bestedingslimiet op blijven nemen. Wat u inlost kan ook weer opgenomen worden en u betaalt slechts rente over het opgenomen bedrag. Met een doorlopend krediet heeft u dus altijd wat achter de hand indien u wat onverwachte uitgaven heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *