Wat kunt u doen tegen een onterechte BKR codering

Als u van mening bent dat uw achterstandscodering bij BKR onterecht is, dan dient u zelf contact op te nemen met de organisatie die de betalingsachterstand bij BKR heeft gemeld. Het heeft geen zin om direct contact op te nemen met BKR. Als u niet weet welke organisatie deze melding gedaan heeft doet u er het beste aan om langs uw bank te gaan. Hier kunt u uw uittreksel met alle gegevens die over u bij BKR bekend zijn opvragen (vergeet uw legitimatie niet als u hiervoor naar de bank gaat). Dit uitreksel kost u €4,50 en zal u binnen enkele dagen per post ontvangen.

Als u weet welke organisatie verantwoordelijk is voor uw foutieve achterstandscodering, zal u schriftelijk een verzoek moeten indienen om dit te corrigeren. Neem eventueel eerst telefonisch contact op met de betreffende organisatie om te weten te komen waar u uw brief heen moet sturen.

Wanneer uw verzoek tot correctie niet wordt ingewilligd kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie BKR. Op de website www.bkr.nl kunt u de contactgegevens vinden. De uitspraak van deze commissie is bindend. Dit houdt in dat de kredietverstrekker verplicht is uw codering te corrigeren indien u in het gelijk wordt gesteld, maar ook dat u zich er bij neer zal moeten leggen als de commissie in uw nadeel beslist. In dit geval geval zal de achterstandscodering totdat deze verlopen is (vijf jaar na de melding) blijven staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *