Kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

Het afsluiten van een lening is (helaas) momenteel zo goed als onmogelijk als u een negatieve BKR codering heeft. In tegenstelling tot een hypotheek is er bij een lening vaak geen sprake van een onderpand, waardoor de meeste banken het risico te groot achten om aan u een lening te verstrekken. Uiteraard kunt u offertes aanvragen en in sommige gevallen kunnen er toch mogelijkheden zijn. De kans hierop is echter niet erg groot.

Indien u voor korte tijd enkele honderden euro’s wilt lenen kan u vaak wel terecht bij bedrijven die zogenoemde minilening of minikredieten aanbieden.

Lenen bij pandjeshuizen

Tot slot kunt u voor een lening ook terecht bij pandjeshuizen. Deze kunt u uiteraard ook op internet vinden. Een pandjeshuis verstrekt u een lening wanneer u iets in onderpand kunt geven dat een waarde heeft die hoger is dan het geleende bedrag. Bij het onderpand kunt u bijvoorbeeld denken aan sieraden, uw tv, of zelfs uw auto. Indien u binnen de afgesproken termijn het geleende bedrag, plus de rente terugbetaald krijgt u uw onderpand weer terug. Als u echter niet in staat bent om binnen de gestelde termijn terug te betalen zal uw onderpand verkocht worden. Houd hier rekening mee als u besluit via deze weg een lening af te sluiten!

Via internet zijn malafide personen te vinden die beweren altijd een lening te kunnen regelen, maar dan moet u wel eerst een bepaald bedrag overmaken voor ze voor u aan de slag kunnen gaan. Ga hier NOOIT op in! Een bank zal u nooit vragen geld over te maken voor het afsluiten van een lening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *